Vragenlijsten

 

Wat moet ik doen als het niet lukt om een vragenlijst te openen?

Indien u problemen ondervindt met het openen van een online vragenlijst, waarvoor een link per e-mail gestuurd is, dan kunt u het beste nog een keer proberen in te loggen. Het kan namelijk zijn dat uw gebruikersnaam of wachtwoord niet juist is ingevoerd. Mocht het daarna nog niet lukken, neemt u dan (telefonisch of per e-mail) contact op met het studieteam.

 

Waarom kunnen sommige vragen niet overgeslagen worden?

De online vragenlijsten bevatten zogenaamde “verplichte” vragen, deze zijn nodig om u goed door de vragenlijst te kunnen leiden. Het kan namelijk voorkomen dat het beantwoorden van een bepaalde vraag (met bijvoorbeeld “ja” of “nee”) ervoor zorgt dat een heel aantal vragen kan worden overgeslagen. De vragen die niet op u van toepassing zijn, worden u op deze manier ook niet gesteld.

 

Waar kan ik terecht met een inhoudelijke vraag of opmerking over de vragenlijsten?

Indien u een vraag of opmerking heeft met betrekking tot de vragenlijsten waarop u een reactie verwacht, stel deze dan via de e-mail (dense@umcutrecht.nl). Vragen en opmerkingen in het opmerkingenveld aan het einde van een vragenlijst worden niet gelijk gelezen.

 

Wat is de termijn voor het invullen van de vragenlijsten?

Voor de studie is het belangrijk om de vragenlijsten zo spoedig mogelijk na het verzoek in te vullen. Mocht dit onverhoopt niet gelukt zijn (bijvoorbeeld door vakantie), dan willen wij u vragen om de vragenlijsten alsnog in te vullen. De vragenlijst blijft namelijk online voor u klaar staan.